top of page
Zoeken

Telemarketing: hoe een callcenter vergoeden?

Een callcenter no-cure-no-pay vergoeden lijkt veilig, maar heeft toch enkele nadelen.

Een callcenter contract

We krijgen regelmatig de vraag van opdrachtgevers om 100% variabel te werken: per verkochte dienst, per gemaakte afspraak, per uitgevoerde enquête,...


Maar is dat echt beter voor een samenwerking op lange termijn?


Wanneer een callcenter per uur wordt betaald en uurscores zijn te laag, zal de samenwerking stoppen op initiatief van de opdrachtgever.


Maar evengoed zal een callcenter, wanneer zij louter variabel voor hun diensten worden vergoed, een telemarketing-campagne stopzetten wanneer de rendabiliteit te laag is.


Een callcenter en de opdrachtgever zitten in hetzelfde schuitje: als de scores te laag zijn, stopt de samenwerking uiteindelijk toch.

Wanneer je verwachtingen onrealistisch hoog zijn, zal een callcenter zijn medewerkers aanzetten om assertiever te bellen, met mogelijk klachten van prospecten of je account managers als gevolg. Een vollere agenda met afspraken voor je sales team leidt dan niet noodzakelijk tot meer sales.


Indien je een samenwerking op lange termijn met je callcenter wil aangaan, is het een goed idee om zelf vooraf je belscript en argumenten uitgebreid te testen, zodat je weet welke scores realistisch zijn.


Een professionele callagent zal, met de juiste softwaretools en focus, hogere scores halen als je sales team.

Wanneer je zelf een duidelijk beeld hebt van de scores van je sales team, kan je perfect berekenen hoeveel het uitbesteden van telemarketing aan een callcenter je kan opleveren.


Een opdrachtgever die niet bereid is een dergelijke investering bij het outsourcen van zijn telemarketing-activiteiten te doen, hoeft niet op veel respons te rekenen: callcenters krijgen constant de vraag om no-cure-no-pay campagnes te starten.


Comentarios


bottom of page