top of page
Zoeken

7 tips voor een vlotte samenwerking met een callcenter

Wil je meer leads genereren zonder meteen extra mensen aan te werven? Dan is het een goed idee om (een deel) van je telemarketing activiteiten uit te besteden aan een callcenter.


Aangezien de telemarketing activiteiten dan niet meer vanuit je eigen kantoor gebeuren, is het belangrijk om een aantal goede afspraken met je callcenter te maken.

tip voor een goede samenwerkigng met een contact center

We zetten onze 7 tips voor een vlotte samenwerking met externe callcenters op een rij:


1) Briefing


Maak een duidelijke briefing met de voorstelling van je bedrijf én een belscript dat je zelf uitgebreid hebt getest.


Een gedetailleerde briefing is de basis om je telemarketing-activiteiten te outsourcen naar een call center. Een goede briefing bevat, naast de voorstelling van je markt, je bedrijf en je producten of diensten minstens ook een belscript, dat je bij voorkeur zelf uitgebreid hebt getest.



2) Bezwaren


Maak ook een lijst met bezwaren die je zelf tijdens het bellen met prospecten hebt ondervonden én beschrijf de argumenten die de callcenter medewerker voor elk van de bezwaren kan gebruiken.


3) Database


Zorg voor een kwalitatieve database met goede segmentering van je doelgroep. De investering in een goede database verdien je tijdens het bellen direct terug.



4) Realistische targets


Hou rekening met de resultaten die je zelf bij het bellen behaalde. Een ervaren call agent zal met de juiste tools vaak betere resultaten behalen dan je sales team, maar mogelijk niet beter dan jijzelf. Maar jij hebt ongetwijfeld ook andere dingen te doen...



5) Dagelijkse rapporteren


Een professioneel callcenter rapporteert dagelijks de belangrijkste KPI's. Bij voorkeur op basis van de standaard rapportering die in elke belsoftware zit. Vraag je callcenter om ook wekelijks en maandelijks een geconsolideerd rapport te maken zodat trends op lange termijn duidelijk worden.


Wij raden aan om minstens het aantal belpogingen, het aantal gesprekken met beslissingnemers en de gewerkte uren te rapporteren.


Indien je zelf ook eigen inside sales medewerkers hebt, kan je je callcenter opdracht geven via je eigen systemen (CRM, kalender, belsoftware) te werken zodat de rapportering van de outsourced activiteiten perfect past in je eigen rapportering.



6) Kwalitatieve KPI's


Maak afspraken over de criteria waaraan leads voor je sales team moeten voldoen. Bepaal welke vragen de call agents in een gesprek moeten stellen alvorens een lead positief te kwalificeren.



7) Luister regelmatig mee


Luister regelmatig mee met gesprekken van de call agents. Met de juiste belsoftware kan dit perfect vanop afstand. Zo kan je de kwaliteit van je belscript en argumentatie bijsturen.


Heeft u advies nodig of interesse om een samenwerking op te starten?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!



Comments


bottom of page